2015. március 3., kedd

Ez mind India -8- Agra

Agrában a leglátványosabb dolog amit láttunk az termeszétesen a Taj Mahal volt, elötte való este
pedig egy táncos show-műsor keretében megnéztük a Taj-Mahal szültését, vagyis Sah Jahan  és kedvenc felesége, Mumtaz Mahal szerelmi történetét. 
A Sah, mielőtt még legszeretetteb felesége belehalt volna 14.ik gyermekük születésébe, megígérte kedvesének, hogy olyan emlékművet építtet szerelme jelképéül, melyről évszázadokig fognak beszélni az emberek... 22 éven keresztül 20.000 ember építette a szerelmi emlékművet, s több mint 200 elefánt hordta messzi helyekről a márványt. Azt mondják, ha India összes gazdagja is összefogna, akkor sem tudnának egy ehhez hasonló értékű épületet megéppíttetni.

Persze, azon a reggelen, mikor a Taj-Mahalt néztük meg, egyedül azon a reggelen volt borús -leszámítva 2 percet- az ég és olyan hideg volt, hogy vacogtunk. De így is megvolt a WOW-hatás, nagyon fennséges látvány volt még így ködbe burkolva is a szerelmi jelkép.




A nap folyamana a túlpartról is megtekintettük, a Jamuna folyóban kellett volna tükröződjon, de abban alig volt valamennyicske víz.



Itmad ud Daula mauzóleum  - a kis Taj-Mahal-ként emlegetett szintén síremlék.


A lemenőben levő Nap fényénél a Vörö Erődöt is megéztük, ez volt India legfontosabb erődje és nagyon sok ideig innenk irányították az egész országot.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése