2011. április 10., vasárnap

Földünk jövője a mi jövőnk is

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát...
Amennyire mi vigyázunk a Földre, úgy vigyáz Ő is ránk.

Hiába építünk be minden talpalatnyi zöld területet, hogy szebb s nagyobb lakásaink, házaink legyenek, előbb-utóbb lehet arra fogunk kényszerülni, hogy feltörjuk a betont, hogy legyen hova majd zöldséget s gyümölcsfákat ültessünk..
Még van mit ennünk, szerencséseknek.. de ki tudja mi lesz - olajválság s társai - és nem biztos, hogy a mai felfogással a Föld még sokáig fog hordozni a hátán..
Dolgozhatunk, sőt túlórázhatunk is, de egyszer majd úgyis be fogjuk látni - vagy rá leszünk kényszerítve, - hogy a pénzt, luxust, internetet és további dolgokat, amiket olyan jól megszoktunk magunk körül nem tudjuk megenni, ráadásul ami nem volt ezelött 5 évvel - hiper szuper marketek, bevásárló központok - lehet 1-2 év múlva már nem is lesznek, vagy üresen fgonak tátongani élelmiszerhiány miatt.

A következő videó és a film sajnos a való igazságról számol be, nem bíztató, hogy mennyire leéltük a minket éltető Földet és még mindíg folytatjuk mértéktelen kiaknázását, sajnos...



 

Miért kell mindent hagynunk, hogy lepusztítsanak, és csak az után vesszük észre hogy a gyönyörű természet és vele együtt a madarak, virágok, állatok is odalettek, utánuk mi következünk..
Mindenki tehet valamit ennek bekövetkezésének a megelőzéséért.. Elégedjünk meg a számunkra szükséges és elégséges dolgokkal, ne vágyjunk többre, mint amennyi nekünk szükséges..

Home

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése